Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

10 tips voor een succesvolle lenteschoonmaak

18 maart 2021 | Geen categorie

Nu de lente er terug aankomt is het misschien eens tijd om een lenteschoonmaak te organiseren. Weet je niet waar te beginnen?
Wij somden 10 tips op om de lenteschoonmaak vlotter te laten verlopen!

Bepaal op voorhand wanneer je welke delen van het huis gaat onder handen nemen.

Het is altijd handig als je op voorhand enkele data prikt om grondig op te ruimen. Blokkeer deze dan in jouw agenda zodat er niets tussenkomt. Zoek daarnaast uit wat je allemaal nodig hebt om deze grondig schoonmaak te realiseren, denk hierbij aan vuilzakken, opbergdozen… Heb je sommige dagen hulp nodig? Vraag dan ook tijdig aan je vrienden/familie of kennissen dat ze jou komen helpen.

Neem je kleerkast onderhanden.


Jouw dikke winterkleren zal je waarschijnlijk niet meer nodig hebben, dus deze kunnen dan ook tot volgende winter terug verdwijnen. Denk hierbij aan mutsen, sjaals, dikke truien, maar ook aan sneeuwschoenen. Steek deze netjes in dozen en voorzie een ruimte om deze op te bergen. Heb je sommige kleren al een heel jaar niet meer gedragen? Dan ga je deze waarschijnlijk het volgende jaar ook niet meer dragen. Probeer deze ook te selecteren en bekijk of deze nog in goede staat zijn. Je kan er misschien een familielid mee plezieren of gebruik maken van een online verkoopplatform zoals Vinted.
Heb je echt wel plaats te kort? Dan kan je nog opteren om je kleren vacuüm te verpakken. Dat neemt minder plaats in en zo blijven ze in goede staat.

Neem ook de slaapkamer onder handen


Draai je matras om, reinig de kussens of vervang ze. Haal je zomers dekbedovertrek boven en fleur de kamer op door eventueel een accentkleur te laten terugkomen in de kamer.

Muren en plafonds verdienen ook aandacht.


Bij een ruwe muurbekleding kan zich snel stof aan vast hechten. Ga dit stof te lijf met de stofzuiger. Ook de keukenmuren kunnen soms wel eens wat onderhoud gebruiken, daar stapelt zich namelijk vet op en deze pak je best aan met ontvetter.

Ramen


Het eerste wat mensen opmerken zijn de ramen in jouw huis. Poets deze dan ook eens grondig zowel aan de binnen- als buitenkant. Heb je een woning met te veel ramen of kan je er gewoon niet bij? Laat dan iemand komen die dit kan doen tegen een betaalbare prijs.

Stofzuig en reinig de tapijten.


Tapijten kunnen veel stof ophopen en daarom is het belangrijk deze eens grondig te reinigen. Eerst en vooral kan je dit al doen met een gewone stofzuiger, maar daarnaast kan je deze ook reinigen met een industriële reiniger. Deze zijn meestal te huur in een doe-het-zelfzaak.

Stof uw huis af en poets grondig.


Stof echt alles af, tot de kleinste hoekjes. Vergeet geen details! Poets je huis nadien ook eens heel grondig.

Herstellingen?


Ben je zaken tegengekomen die nood hebben aan herstelling? Plan in wanneer je dit doet of laat doen. Contacteer de nodige mensen hiervoor.
De tuin en het terras
Binnen klaar met de lenteschoonmaak? Dan kan de zomer beginnen. Maar is buiten wel al klaar? Geef toe, een glaasje wijn op jouw terras of buiten eten, dat klinkt toch leuk? Dit kan natuurlijk pas wanneer ook de tuin en het terras onderhanden genomen zijn. Schrob alle vuil, zoals aanslag van de regen of mos, met een schuurborstel en een mengeling van water met natriumpercarbonaat. Neem ook het tuinmeubilair onder handen mocht je de tafel en stoelen tijdens de winter niet binnen genomen hebben. Niet meteen de leukste klus, maar wel een heel belangrijke!

Zo, met deze 10 tips kan jij aan de slag om jouw woning klaar te maken voor de lente en zomer!

In tussentijd graag uw woning verkopen, contacteer ons: [email protected] of klik hier