Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

6 tips om je woning veilig achter te laten tijdens je vakantie

20 juni 2018 | Ik ga verbouwen

Zomervakantie, dat betekent genieten met het gezin of vrienden van welverdiende quality time. Maar men mag niet vergeten om in deze periode de woning voldoende te beschermen tegen inbraak.

1. Vrienden en familie optrommelen

Vraag aan een buur, familielid of vriend om een oogje in het zeil te houden wanneer jij aan het genieten bent van de zon. Daarnaast is het ten sterkste af te raden om een briefje aan de deur te hangen met de boodschap op dat men niet thuis is. Tot slot kan je hen ook nog vragen om de rolluiken of gordijnen te openen en te sluiten.

2. Domotica to the rescue!

Hoewel je niet thuis bent, kan je ervoor zorgen dat het wel zo lijkt. En daar kan domotica perfect op in spelen! Schakel zeker en vast het alarm in en stel een tijdschakelaar in zodat de verlichting tussen bepaalde uren aan gaat. Zo geef je het signaal aan de buitenwereld dat je thuis bent, terwijl je stiekem van een cocktail op het strand aan het genieten bent.

3. Rondslingerend materiaal

Voorwerpen die rond de woning blijven liggen en die een inbreker kan gebruiken om je woning binnen te dringen, maken de woning tot een gemakkelijk doelwit voor ongewenste bezoekers. Jij moet er steeds over waken dat je het inbrekers niet net nog gemakkelijker maakt. Laat dus geen ladders, vuilnisbakken of andere voorwerpen waarvan inbrekers dankbaar gebruik kunnen maken achter in jouw tuin. Vergeet ook niet het tuinhuis of de schuur af te sluiten.

4. Omheining

Vergeet niet om de omheining rond je woning te beveiligen! Je kan heel eenvoudig het toegangshek extra beveiligen door het met een hangslot of cilinderslot te sluiten. Dit vorm een extra hindernis voor dieven en belet hen om gemakkelijk het hazenpad te kiezen of om er met een omvangrijke buit van door te gaan.

5. Brievenbus

Bewaar geen reservesleutels in de brievenbus en vraag aan iemand die je vertrouwt om tijdens jouw vakantie de brievenbus te ledigen. Dieven passen af en toe de methode van het ‘hengelen’ toe: met een haakje trachten ze door de brievenbus of een andere opening de kruk van de deur te bedienen. De remedie: draai de deur steeds op slot!

6. Telefoon

Wanneer je over een vaste huistelefoon beschikt, is het aangeraden om deze door te laten schakelen naar jouw mobiele telefoon of de telefoon van vrienden, familie of buren. Zo lijkt het of je steeds thuis bent en krijgen inbrekers niet de indruk dat je op vakantie bent.

Wanneer je deze 6 tips toepast op jouw woning, dan zal je met een gerust hart van jouw vakantie kunnen genieten.