Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Wonen in Oudenaarde

2 juli 2018 | Ik zoek een woning

Oudenaarde, de stad van de Ronde van Vlaanderen én de parel van de Vlaamse Ardennen. Een stad die heel wat streekproducten aan te bieden heeft. En waarin het rijke verleden hand in hand gaat met een vernieuwende toekomst.

Parel van de Vlaamse Ardennen

Oudenaarde is met zijn 30.000 inwoners de parel van de Vlaamse Ardennen. Door zijn rijke geschiedenis heeft Oudenaarde heel wat te bieden op vlak van kunst, cultuur, geschiedenis en sport. Het rijke verleden wordt onder andere gekoesterd in het MOU-museum, dat op een verrijkende manier het verhaal van de geschiedenis van de stad vertelt. Daarnaast loont de archeologische site in Ename ook zeker en vast een bezoek waard. Het zestiende-eeuwse stadhuis is dan weer één van de mooiste stadhuizen van het land, de prachtige belforttoren is zelf door Unesco als werelderfgoed bevonden.

De uitvalshoek voor sportliefhebbers

Oudenaarde is de stad voor wielerliefhebbers, het is dan ook jaarlijks de aankomststad van de Ronde van Vlaanderen en er wordt een cyclocross georganiseerd op de flanken van de Koppenberg. Liefhebbers van wandelen in de natuur zijn in Oudenaarde aan het juiste adres. De vele wandelroutes in de heuvels van de Vlaamse Ardennen zijn prachtig.

Bereikbaarheid

Met de auto is de stad vlot bereikbaar vanuit Gent via de N60 en vanuit West-Vlaanderen via de E17 die op ongeveer 10 km van het centrum ligt. En met de trein is de stad rechtstreeks bereikbaar vanuit Gent, Kortrijk en Brussel.

Toekomst

De stad Oudenaarde is volop bezig met citymarketing en profileert zich onder impuls van een centrummanager als voorbeeld voor winkelbeleving. De grondige vernieuwing van de markt is daar een illustratie van. De heraanleg van de markt bestond uit meer dan alleen het vernieuwen van de straatstenen, de stad heeft een wifi-netwerk uitgebouwd voor zijn inwoners. Op de markt en de omliggende winkelstraten kunnen inwoners en toeristen genieten van een steeds aanwezige gratis internetverbinding. De centrummanager van Oudenaarde zorgt voor allerlei bruisende activiteiten en wil “het goede leven in de stad” extra in de verf zetten.

Oudenaarde, een fantastische stad om in te wonen!

Op zoek naar uw droomwoning in Oudenaarde?