Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Een dag in het leven van een makelaar

9 januari 2019 | Ik verkoop, Ik zoek een woning

Een makelaar, wat doet hij/zij nu eigenlijk? Makelaar Sonja neemt je graag een dagje mee in haar leven.

4u45 Ochtendstond heeft goud in de mond!

Zo vroeg opstaan? Eén maal per week is dit een vast ritueel. Toegegeven – het is vroeg – maar toch maak ik met plezier mijn ochtendtoilet om straks te vertrekken naar BNI (Business Network International) Geraardsbergen. Het BNI is een netwerkorganisatie waar ondernemers uit de streek wekelijks met elkaar in contact komen.

6u00 Ontbijtvergadering

Aangekomen bij BNI De Muur voor onze wekelijkse ochtendvergadering met ondernemers én bezoekers uit regio Geraardsbergen. Maar eerst een hapje eten! Aansluitend volgt er een netwerkmoment.

9u30 Duty calls…

Ondertussen ben ik aangekomen op ons kantoor te Zottegem. Aan mijn bureau behandel ik de leads die via portaalwebsites als Immoweb zijn binnengekomen. Ik probeer alle kandidaten telefonisch te bereiken om ze de gevraagde informatie te geven, hun noden aan te voelen en bezoeken in te plannen. Uiteraard wordt dit alles ingegeven in het CRM-systeem. Ondertussen beantwoord ik ook de binnenkomende telefoons.

11u00 Nieuw bloed

Joepie, er is een nieuwe woning in portefeuille! Samen met mijn collega ga ik naar het pand, het blijft nog altijd spannend om deze ter plaatse te ontdekken. Ik bekijk de woning uitgebreid en maak een gedetailleerde omschrijving op. Ondertussen neemt mijn collega foto’s en doet zij een 3D virtual tour.

12u30 Pauze

Tijd voor wat krachtvoer en een gezellige babbel met mijn collega.

13u30 Back to work

Er volgen nog enkele huisbezoeken met potentiële kopers. Dit vind ik nog altijd het leukste aspect van mijn job, het menselijk contact.

16u30 Nog wat administratie

Na het laatste bezoek, rij ik door naar ons kantoor te Oudenaarde. Daar haal ik nog even mijn laptop boven en rapporteer ik de gesprekken van deze namiddag. Verder contacteer ik potentiële kopers om panden voor te stellen.

18u00 Relax

Na het avondeten en enkele huishoudelijke werkjes is het tijd voor me-time.

Wens jij professioneel advies van makelaar Sonja?

Contacteer ons voor professioneel advies!