Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

5 redenen om te kiezen voor nieuwbouw ipv een bestaande woning

10 september 2020 | Ik verhuur

Het kopen van een nieuwbouwwoning is anders dan het kopen van een bestaande woning. Eerst en vooral kun je met nieuwbouw heel wat besparen. We zetten de vijf belangrijkste redenen om te kiezen voor nieuwbouw op een rijtje.

1. Energiezuinig door strenge normen

Nieuwbouwwoningen moeten aan de meest strenge normen voldoen, zo denken we aan thermische en akoestische isolatie. Woningen van 10 jaar of ouder moeten aan de EPB-regelgeving voldoen om een correct E-peil te hebben. Oudere woningen hebben enkel een EPC-waarde van het verbruik per vierkante meter. Na verloop van tijd merk je een besparing op de energiekosten.

Deze energiebesparing vormt een toekomstige meerwaarde. Doordat je bespaart op energie zal je meer overhouden van de huurprijs. In Brussel is het sinds 2015 verplicht om alle woningen volgens de regels van passiefbouw te bouwen. Passiefbouw geeft de woning het hele jaar lang een comfortabel binnenklimaat.

2. Langdurige aansprakelijkheid

Volgens de Woningbouwwet hebben bouwpromotoren, architecten en aannemers een tienjarige aansprakelijkheid voor ernstige (zichtbare en verborgen) gebreken. Als koper van nieuwbouw heb je er belang bij dat deze wet van toepassing is. Zo ben je beschermd tegen kosten voor de eerste tien jaar.

3. Veiligheid: prioriteit nummer 1!

Daar nieuwbouwwoningen aan de strengste normen voldoen, zijn ze op het vlak van veiligheid nummer één. Nieuwbouwprojecten zijn steeds vaker voorzien van inbraakwerende inkomdeuren, toegangscontrole en camerabewaking om de veiligheid van de bewoners te garanderen.

4. Hedendaagse architectuur

Nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens de meest hedendaagse architectuur. Daarnaast wordt er bij nieuwbouw gekozen om duurzaam te bouwen. Dergelijke woningen zijn volledig up-to-date en hebben de nieuwste voorzieningen.

5. Geen onderhoudskosten

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning ben je zeker van weinig of zelfs geen onderhoudskosten. Alles is nieuw, waardoor er minder kans is op technische defecten. Oudere woningen komen alsmaar meer onder prijsdruk te staan omwille van de hoge onderhoudskosten en de hoge energiefactuur. Als investeerder zie je dan het huurrendement op lange termijn aanzienlijk dalen.

In deze tijden van historisch lage rentes is het nu het moment om te investeren in vastgoed.