Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

5 tips voor een lentefris interieur

1 april 2020 | Ik ga verbouwen

Je draaide je klok al een uur vooruit en verheugt je over het extra licht. Lente! Buiten groeit en bloeit de natuur, en je eigen interieur kan misschien ook wel wat opfrissing gebruiken? Laat je alvast inspireren door deze tips.

Tip 1: zet je interieur in bloei met bloemen

Mijn eerste tip is heel eenvoudig: koop een geurig boeket bloemen en geef het een plaatsje met voldoende lichtinval. Zo haal je letterlijk de lente in huis. En wil je het helemaal af? Kies dan voor kleuraccenten die al in je interieur aanwezig zijn. Er zijn bloemenwinkels waar je telefonisch of online kan bestellen en die het boeket thuis leveren.

Tip 2: vervang zware stoffen door speels lentetextiel

Ligt er in jouw zetel nog zo’n kriebelende, wollen plaid? Of houden zware gordijnen de zon tegen in je woonruimte? Berg ze dan netjes op voor de komende maanden. Want in de lente blazen frisse stoffen van katoen of linnen je interieur nieuw leven in. Hang dunne gordijnen die het licht maximaal binnenlaten. Leg een kleurig tafellaken. En maak je salon gezellig met kussens in pasteltinten. Heb je dat alles niet in je kast liggen? Ook online kan je een en ander bestellen!

Tip 3: doe je interieur naar lente geuren

Open je ramen en deuren een aantal uren aan een stuk, zodat je interieur volledig verlucht. En hou een grondige schoonmaak met lekker ruikende producten.

Tip 4: experimenteer met licht en kleur

In de lente valt het licht anders. Probeerde je al eens je zetel of tafel te verplaatsen? Ook kun je jezelf verrassen door één muur of een stukje ervan opnieuw te verven of nieuwe tonen in je textiel te kiezen. Sommige winkels leveren momenteel aan huis of ze hebben een afhaaldienst, maar als je nu niet aan verf of stoffen geraakt, kun je toch al plannen maken! Heb je kinderen? Dan zullen die nu met plezier kleurrijke tekeningen maken. Je kunt dan de kaders aan de muur vervangen door de luchtige kindertekeningen.

Tip 5: breng vakantie-elementen in je interieur

We hebben nog geen idee hoe of waar we onze vakantie zullen doorbrengen. Maar laat dat jou er niet van weerhouden om de vakantie alvast naar je interieur te halen. Misschien heb je nog sfeerlichtjes of lampionnen in huis om je terras te verfraaien? Maak eindelijk eens werk van die reisfoto’s van vorige jaren: kies er de mooiste uit zodat je ze binnenkort kan laten printen, of bestel ze nu al online en hang ze in het zicht – bijvoorbeeld rond een grote landkaart. Of stal je souvenirs van vorige reizen op een originele manier uit.