Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

7 redenen om te verhuizen

3 februari 2022 | Ik zoek een woning

Een nieuw jaar, een nieuwe start? Mogelijk heb je het wat gehad in je huidige woning en ben je op zoek naar een nieuwe. De meest voorkomende redenen om te verhuizen? Dat zijn er best wel wat.

1.       Ik ben op zoek naar een tuin

Vandaag beschik je niet over een tuin of is het terras wat te klein voor bv. kinderen? Dan is het een logische stap om naar een woning met een tuin te zoeken. Meer groen, ademruimte en buitenkomen wanneer je wil: wie wil dat nu niet?

2.       Ik ga samenwonen

Je woonde alleen in een appartementje en hebt plannen om te gaan samenwonen? Stel ze niet uit. Met twee sta je financieel sterker en kan je een nieuwe, grotere woning zoeken.

3.       Ik wil meer kamers

Wanneer er gezinsuitbreiding op komst is, is het uiteraard heel handig om meer ruimte te hebben. Denk maar aan meer slaapkamers, een grotere badkamer, speelruimte of een eigen bureau om je voor thuiswerk te kunnen afzonderen.

4.       Ik wil kleiner wonen

Wanneer de kinderen het huis uit zijn en er een gevoel van lege ruimten overblijft, overvalt je het gevoel om kleiner te willen wonen. Tenslotte vragen de vele leegstaande kamers ook om onderhoud en energie.

5.      Ik wil dichter bij mijn werk of familie wonen

Wanneer het woon-werkverkeer heel wat tijd in beslag neemt en je je daar hopeloos aan ergert, kan een woning dichter bij je werk deze frustraties wegnemen. Ook als je verder weg bent gaan wonen van familie en vrienden, kan het aangenamer zijn om de familiebanden weer aan te halen.

6.       Ik wil meer rust, of net niet

Te veel drukte of lawaai door een spoorweg, een drukke baan of een te lawaaierige stadsomgeving kunnen je doen verlangen naar rust en ademruimte. Mogelijk ben je indertijd gaan wonen in een omgeving waar heel wat jonge gezinnen en dus spelende kinderen vertoeven. Ook dat kan het verlangen naar meer rust aanwakkeren. Ook het omgekeerde kan: wanneer je het wel gehad hebt met de stilte en je hongerig bent naar avondjes uit, dan is een verhuis naar een stad – met veel cultuur- en uitstapmogelijkheden – het overwegen waard. 

7.       Ik kan niet langer wachten

We kunnen er – gelukkig – niet omheen dat de woningmarkt blijvend mooie woningen aanbiedt. Woningprijzen blijven wel stijgen. Vooral het afgelopen jaar.

Blijven wachten is daarom geen goede optie. De leningen staan nog bijzonder laag, dus daar kan je nog vanprofiteren.  Ervaar je een ‘nu of nooit’- gevoel? Stel dan niet langer uit.

Zoek en vind jouw droomwoning!

Jouw woning snel en zorgeloos verkopen?

Vertrouw deze toe aan CENTURY 21,
grijp jouw kans en WIN

 

Vul hieronder je gegevens in en we helpen je graag verder om je deelname te registreren

You have Successfully Subscribed!