Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

9 redenen om je huis in de zomer te verkopen

19 juni 2019 | Ik verkoop

Hete temperaturen, dat betekent ZOMER! Wij krijgen vaak deze vraag: “Ik wil mijn huis verkopen maar je huis te koop zetten in de zomer of zomervakantie, is dat wel verstandig?” Daar zeggen wij JA op. We sommen even de redenen op:

1. Minder concurrentie

De algemene (onterechte) gedachtegang is inderdaad dat je je huis beter niet in de zomer kan verkopen. Dat betekent dat er dus een stuk minder concurrentie is qua woningaanbod en jouw huis eerder opvalt.

2. Omgeving staat in bloei

Je tuin staat er sowieso mooier bij in de zomer, ook ziet de omgeving er aantrekkelijk uit als alles vol in bloei staat.

3. Langer licht

In de zomer is het langer licht en kan je tot later op de avond bezichtigingen inplannen. Het huis is zowel binnen als van buiten nog goed te bezichtigen.

4. Juiste doelgroep

In de zomervakantie hebben huizenzoekers óók alle tijd om op huizenjacht te gaan. Bereik de doelgroep die juist déze periode gebruikt om een huis te zoeken.

5. Maar 20% op vakantie

Slechts 20% van de Vlamingen is tegelijkertijd op vakantie en praktisch iedereen iedereen is hiervan een deel van de vakantie thuis. De reden om je huis niet in de vakantieperiode te koop te zetten, omdat iedereen weg zou zijn, gaat hier dus niet op.

6. Woningpresentatie

De zomer is een mooie periode om een woningpresentatie (foto’s) te maken. Geen kale takken voor je raam of lege tuinen. Ook als je huis wat langer te koop staat, blijft het in je presentatie zomer.

7. Doorlopend open

Dankzij ons team, kunnen wij heel de zomervakantie open blijven. Wij sluiten dus niet, hierdoor kunnen bezoeken op uw eigendom heel de zomer door lopen.

8. Mensen blijer in de zomer

Mensen zijn sowieso vrolijker en blijer in de zomer. Dat kan alleen maar een positief effect hebben op verkoper én koper.

9. Als het jou uitkomt!

Maar de beste tip van allemaal is eigenlijk wel dat je je huis te koop moet zetten wanneer het jou uitkomt! Jij moet de ruimte hebben om hier tijd in te investeren. Ook zijn gunstige marktomstandigheden van een grotere invloed dan het seizoen waarin je verkoopt. De huizenmarkt zit op dit moment enorm in de lift dus nu is altijd een goed moment om te verkopen. zomer of niet.