Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Batibouw 2021

4 maart 2021 | Ik ga verbouwen

Ook dit jaar gaat Batibouw terug door, maar net zoals alle evenementen in België ontsnapt Batibouw niet aan de coronacrisis. Dit jaar is het een volledig online/ virtueel evenement. Wij vertellen jou hoe het in zijn werk gaat en waarop je moet letten als toekomstige (ver)bouwer.

De 2020 editie kon nog net offline doorgaan, maar dit jaar heeft Batibouw heeft een online platform uitgewerkt waar u gewoon kan inloggen met een smartphone of computer. Ondanks de technische problemen bij de start van het virtuele evenement is het voor elke bouwer of verbouwer een interessant evenement om door te lopen.

Hoe?

Je kan van 27 februari tot 7 maart surfen naar de website van Batibouw. Dit keer is het een volledig gratis evenement en richten ze op ongeveer 150 000 bezoekers en 200 exposanten. Een extra voordeel van dit online evenement is dat alle informatie die gegeven wordt door de exposanten beschikbaar blijft tot het einde van de maand, ondanks dat de beurs reeds is afgesloten is.

Alsof je echt rondloopt

Het doel van het virtuele Batibouw evenement is dat de beurs volledig hetzelfde gevoel moet geven dan de fysieke edities. In enkele minuten kan u een profiel creëren waarna je op het virtuele evenement kan rondwandelen. Net zoals je bij het offline evenement rondloopt van exposant naar exposant doe je dit ook op het virtuele evenement en kan je stoppen bij/ klikken op de exposanten die u interesseren. Ze verwelkomen jou op hun stand waar jij hun producenten keurt aan de hand van foto’s en video’s die zij voorzien hebben. Heb je daarna nog meer informatie nodig? De vertegenwoordigers zitten klaar om je te voorzien van een uitgebreid antwoord. Je moet hetzelfde gevoel krijgen alsof het een offline evenement zou zijn. Je stelt vragen en het is net alsof je aan hun bureau zit en met hun alles bespreekt.

3 thema’s


De virtuele editie is opgebouwd rond drie thema’s, namelijk flexibele woonvormen, digitalisering en water, het vloeibare goud. Bij flexibele woonvormen gaat het dan vooral over bouwen en renoveren, rekening houdend met de toekomst (gezinsuitbreiding, beroepssituatie). Digitalisering heeft aandacht voor de 3D printers en apps die gebruikt worden bij een bouwproject om alles vlot te laten verlopen met het oog op het groeiende belang van de technologie in de sector. En ten slotte: “water, het vloeibare goud”! Wat kunnen wij doen om zuiniger om te gaan met dit kostbare element?

Zelf een virtueel bezoek brengen aan Batibouw? Klik dan hier