Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Beleggen in vastgoed

25 februari 2022 | Geen categorie, Ik zoek een woning

Beleggen in vastgoed betekent een rendabele investering met zekerheid op lange termijn. Vandaag de dag huurt een kwart van de Vlamingen. Of het ook in 2022 ruimschoots interessant is om een investering te plannen?

Heb je voldoende middelen opzij staan, dan kan je zonder zorgen over een investering nadenken. Het is ook perfect mogelijk met een deel aan eigen middelen en een gedeeltelijke lening te investeren.

Voor leegstand of overaanbod hoef je niet te vrezen. De huurmarkt groeit, en de vraag blijft stijgen. Om te beginnen: als startende vastgoedinvesteerder kan je best kleinschalig starten. Beginnen doe je niet met een gebouw met twintig wooneenheden.

Populaire panden

Door de coronapandemie en vooral periodes van lockdown hebben niet alleen kopers maar ook huurders van een woning meer interesse in een woning met een grotere buitenruimte. Door het vele thuiswerk groeit ook de interesse in panden met een grotere binnenruimte, zoals bv. een aparte kantoorruimte.

Gegeerde panden zijn appartementen met een ruimer terras, goedkopere woningen en liefst ook instapklare woningen. Alleen wanneer je zelf de handen uit de mouwen kan steken, loont het om in een renovatiepand te investeren.

Heb je een kleiner budget, dan is een studentenkamer het overwegen waard. In sommige steden heerst er een schaarste, wat het net interessant maakt. Ook garages zijn een waardevolle optie. Allesbepalend – voor elk type vastgoed – is de locatie.

Registratierechten

Bijzonder jammer zijn de gestegen registratierechten. Wanneer je al een woning in het bezit hebt en een tweede woning koopt, betaal je 12 in plaats van 10 procent registratierechten. Bekijk een belegging zeker als interessant omwille van het directe huurrendement, alsook omwille van de waardevastheid wanneer je besluit weer te verkopen. Een aanrader is om op de huidige markt te focussen op het directe rendement en minder op een eventuele meerwaarde na verkoop. Hoewel de waardevastheid van vastgoed zeker een waardevol argument is. Vragen of twijfels over investeren, verhuren of het kopen van een opbrengsteigendom? Stel ze aan onze experten van een kantoor bij jou in de buurt

Jouw woning snel en zorgeloos verkopen?

Vertrouw deze toe aan CENTURY 21,
grijp jouw kans en WIN

 

Vul hieronder je gegevens in en we helpen je graag verder om je deelname te registreren

You have Successfully Subscribed!