Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Belgen aarzelen om woning te verkopen in 2021.

4 februari 2021 | Ik verkoop

Uit een onderzoek gevoerd door de zoekertjeswebsite Immoweb komt een opvallende conclusie omtrent het verkopen van een woning in 2021. Slechts 1 op de 10 Belgen heeft plannen om zijn huis of appartement dit jaar te koop te zetten. We spreken hier om een daling van bijna een kwart tegenover 2020. Opvallend is wel dat het gebruik van online schattingstools verleden jaar verdubbelde.

Volgens dit zelfde onderzoek blijkt ook dat corona de vastgoedplannen van de Belg toch in de war gebracht heeft. De eerste lockdown had een grote impact op het aan- en verkopen van vastgoed. Tijdens de tweede helft van 2020 was er wel een inhaalbeweging, maar als men kijkt naar 2021 zal de Belgische vastgoedmarkt afkoelen. De chief marketing officer van Immoweb voorspelt dat de Belg in 2021 voorzichter geworden is in tegenstelling tot de uitschieter van de vastgoedtransacties vlak na de eerste lockdown.

Impact COVID-19

De Belg aarzelt om zijn huis op de markt te brengen. Zo overweegt slechts 10 procent van de Belgen om dit jaar zijn woning te verkopen. Dit is een daling vergeleken met vorig jaar van ongeveer 23 procent. Bijna de helft van de ondervraagden die een huis wilden (ver)kopen, zegt dat ze hun plannen moesten herzien vanwege COVID-19. Ook de helft van de kopers stelde hun aankoop uit. Bij de verkopers was dit ongeveer een derde. Natuurlijk stelde niet iedereen zijn plannen uit, zo’n 15 procent (ver)kopers ging sneller dan verwacht over tot een transactie.

De reden?

Er zijn meerdere redenen om een aan- of verkoop uit te stellen, maar de meest voorkomende blijkt vooral jobgerelateerd te zijn. Bij jongeren speelt vooral de onzekerheid over hun financiële situatie. Daarnaast leek de Belg niet zeker of 2020 een opportuun moment was om te kopen of te verkopen. Sommigen verwachten prijsdalingen en anderen eerder stijgingen in de nabije toekomst. Onder de schijnbare continuïteit van de markt zit dus veel turbulentie en twijfel en die twijfel zien we ook voor 2021.
  

Schattingstools

Het gebruik van een schattingstool, zoals de onze van Century 21, kende wel een groei in 2020. Het aantal gebruikers is van 9% naar 19% gegaan. Mensen willen in deze turbulente en onzekere tijd graag een zicht op de waarde van hun vastgoed. Een gratis online schatting blijft vaak een eerste stap naar een professionele waardebepaling door een makelaar. Bij Century 21 Vast Goed combineren wij dit.

Bekijk wat u woning waard is hier: https://www.century21.be/nl/uw-pand-schatten of neem contact op met Century 21 Vast Goed

Jouw woning snel en zorgeloos verkopen?

Vertrouw deze toe aan CENTURY 21,
grijp jouw kans en WIN

 

Vul hieronder je gegevens in en we helpen je graag verder om je deelname te registreren

You have Successfully Subscribed!