Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

De energieprijzen blijven stijgen, zo hou jij je budget onder controle.

4 november 2021 | Ik ga verbouwen

Vorig jaar bereikten de energieprijzen een historisch laag niveau, maar nu zien we het tegenovergestelde. De prijzen voor zowel elektriciteit als gas schieten de hoogte in en zorgen dan ook voor een hoge energiefactuur. Hoe kan je deze stijging tot een minimum beperken? Wij zochten het uit:


Hoe nu energie besparen?
Uiteraard willen we allemaal onze energiefactuur verlagen en dan nog het liefst zonder in te boeten aan comfort. Eerst en vooral zal je moeten weten hoe energiezuinig je woning momenteel al is, om dit te weten te komen kan je de BENOvatietest doen. Wanneer je deze test gedaan hebt ontvang je gratis advies hoe je het beter kan doen. In sommige gevallen zal je moeten investeren in energiebesparende ingrepen en kiezen voor duurzame oplossingen.

Driedubbele beglazing


Als eerste kan je kiezen om bij je slecht geïsoleerde woning te investeren in hoogrendementbeglazing of ook wel driedubbele beglazing genoemd. Dit levert je een mooie energiebesparing op wanneer je weet dat maar liefst 40 % van de warmte verloren gaat bij een slecht geïsoleerde woning.

Nieuwe verwarmingsketel of warmtepomp


Is je verwarmingsinstallatie al ouder dan 20 jaar? Dan doe je er sowieso goed aan om een nieuwe condenserende verwarmingsketel aan te schaffen. Deze heeft dan een veel hoger rendement en is dus een pak energiezuiniger. Wanneer je dan tot 33 % energie bespaart, mag je er van uit gaan dat je jouw investering in zeven tot tien jaar terugverdient.
Liever een ander verwarmingstoestel? Dan kan je ook kiezen voor de warmtepomp, deze is wat een volwaardig milieuvriendelijk alternatief is voor een oude cv-ketel.
Deze overstap zal zowel gunstig zijn voor je energiefactuur alsook voor de natuur.

Extra isolatie


Om te warmte dan zo goed mogelijk binnen te houden moet je ook zorgen dat je een optimale isolatie in je woning hebt. Dat kan met zowel kleine als grote ingrepen opgelost worden. Kleine ingrepen zoals isolatie strips rond de vensters of isolerende folie achter de radiatoren. Natuurlijk haal je uit de grote ingrepen een beter resultaat zoals ervoor zorgen voor een goed dak- en spouwmuurisolatie.

Premies


Vergeet zeker ook niet na te kijken of je in aanmerking komt voor de BENOvatiepremies van Fluvius. Let op! Hierbij is het wel belangrijk dat je de werken laat uitvoeren door een erkende aannemer. Alle BENOvaties die je uitvoert komen terecht in de BENO-pass, een handig elektronisch dossier dat automatisch wordt aangemaakt voor jouw woning of appartement. Voer je drie of meer energetische ingrepen uit? Dan kom je ook nog eens in aanmerking voor een totaalrenovatiebonus en krijg je dus een extra premie bovenop de individuele BENOvatiepremies.

Jouw woning snel en zorgeloos verkopen?

Vertrouw deze toe aan CENTURY 21,
grijp jouw kans en WIN

 

Vul hieronder je gegevens in en we helpen je graag verder om je deelname te registreren

You have Successfully Subscribed!