Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Door deze werken kan je de verkoopswaarde van jouw woning vergroten:

29 april 2021 | Ik ga verbouwen, Ik verkoop

Renovaties uitvoeren doe je vooral voor je eigen comfort. Als daardoor je woning meer opbrengt bij verkoop is dit natuurlijk heel mooi meegenomen. Uiteraard zorgt niet elke investering of renovatie voor een extra meerwaarde bij verkoop en dat weet je niet op voorhand. Welke ingrepen wel leiden tot een snellere verkoop? Dat vertelt Century 21 Vast Goed jou!

Snelle verkoop


De laatste jaren gaan personen meer en meer opzoek naar instapklare woningen. Een gerenoveerde woning is dan ook een grote meerwaarde voor potentiële kopers. Men kan er meteen intrekken zonder nog grote werken uit te voeren. Gerenoveerde, instapklare woningen zijn dus meer in trek dan niet-gerenoveerde woningen en geraken doorgaans sneller verkocht.


Maximale verkoopprijs?


Wanneer je renovaties zoals de gevel, dak of vloer extra isoleren uitvoert, kunnen de kosten hoog oplopen. Dit wil niet zeggen dat je deze investering er ook uithaalt bij een latere verkoop. Toch is het een troef wanneer je jouw woning wil aanbieden aan een hogere verkoopprijs. Zeker nu de woningprijzen stijgen en er massaal veel vraag is naar instapklare woningen.


Smaken verschillen


De gouden regel bij een renovatie: renoveer in de eerste plaats voor jezelf en voor je eigen comfort. Wanneer je een nieuwe badkamer of keuken laat installeren kan dit wel volledig jouw smaak zijn en in het oog springen van potentiële kopers maar dit is geen garantie op een verkoop. Smaken verschillen nu eenmaal, kopers gaan niet extra betalen voor een keuken of badkamer die ze later zullen vervangen.
Focus daarom bij een renovatie op belangrijke en structurele zaken die voor jou een verschil maken qua comfort of energieverbruik. Denk daarbij bijvoorbeeld aan isolatie of nieuwe ramen en deuren. Deze zorgen voor een goede look en hebben een gunstig effect op jouw energiefactuur.


Kies voor duurzaam en energie

Door jouw woning energie-efficiënt te verbeteren zal je ook besparen op energiekosten. Denk hierbij aan zonnepanelen, deze hebben namelijk een positief effect op de energierekening, maar je trekt ook meer potentiële kopers aan want zij hoeven deze werken niet meer uit te voeren. EPC-score van een woning speelt ook meer en meer een belangrijkere rol voor kandidaat-kopers. Woningen met een goede EPC-score zijn erg gegeerd en zullen ook sneller verkocht worden.


Kleine ingrepen = groot verschil


Ben je van plan om je woning te verkopen? Besef dan dat een eerste indruk een belangrijke rol speelt bij potentiële kopers. Zelfs met kleine niet-ingrijpende aanpassingen kan je al een verschil maken om je woning sneller te verkopen. Denk maar aan een opgeruimde woning, een tuin die verzorgd oogt of een nieuw laagje verf in een frisse, hedendaagse kleur. Deze kleine ingrepen kunnen al leiden tot een snellere verkoop of tot een hogere verkoopprijs.

Jouw woning schatten met onze online tool kan hier.

Klaar om je woning te verkopen, contacteer ons via de website of mail naar [email protected]