Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Hoe je een goede makelaar herkent

28 oktober 2021 | Ik verkoop

Je woning verkopen via een vastgoedmakelaar? Dan laat je je mogelijk leiden door een bekende naam of door een aanbeveling. Dat kan perfect, maar toch ga je best niet met de eerste, de beste makelaar in zee. Een reeks van positieve eigenschappen zal ervoor zorgen dat jij een goede klik voelt met deze partij die jouw woning op de markt brengt.

Een goede vastgoedmakelaar beschikt over heel wat eigenschappen waardoor hij jouw vertrouwen waard is. Zo straalt hij eerlijkheid en motivatie uit. Hij doet er alles aan om je verder te helpen door aan jouw wensen en verwachtingen te voldoen. Hij stelt zich professioneel op en weet een vertrouwensband met jou op te bouwen. Je moet je er ten slotte goed bij voelen, want hij is de persoon die ook in jouw woning zal rondlopen. Net daarom: bij een goede makelaar zal je geen opdringerig gevoel ervaren. Deze expert is de ideale verkoper, in staat om kandidaat-kopers van jouw woning te overtuigen.

Geloofwaardig

Vertrouwen levert vanzelf naamsbekendheid, een goed imago en de daaruit volgende mond-aan-mondreclame op. Vastgoedmakelaars die jou worden aanbevolen, mogen zeker jouw voorkeur genieten. Heb je twijfels over een bepaalde makelaar? Maak een afspraak bij het kantoor voor een vrijblijvend gesprek en advies. De eerste indruk is belangrijk.

Behulpzaam

Vastgoedmakelaars kloppen lange dagen, en dat komt omdat ze ook op avonden en vaak op zaterdagen aan de slag zijn. Meer nog: een makelaar is ook telefonisch bereikbaar van ’s morgens tot ’s avonds, en beantwoordt mails zo snel mogelijk.

Ben je van plan om niet alleen jouw woning te verkopen, maar ook om een nieuwe te kopen? Dan helpt de makelaar jou graag om uit te kijken naar een nieuwe woonst, maar ook met de manier waarop je de financiering kan aanpakken. Ook voor de kandidaat-koper stelt hij zich even gedienstig op.

Leergierig

Een vastgoedmakelaar is niet alleen geschoold, maar eveneens erkend als vastgoedmakelaar. Dit kan je heel eenvoudig checken op de website van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars. De meeste makelaars werken ook niet alleen, maar worden omringd door een team van mensen dat administratief, commercieel en communicatief onderlegd is. Zo vormen ze een complementair team dat elkaar continu bijstaat.

Een erkend makelaar is verplicht om zich jaarlijks bij te scholen. Maar voor een goede makelaar is het niet alleen zijn plicht, maar ook zijn drijfveer om voortdurend op de hoogte te zijn over al wat er reilt en zeilt binnen de sector.

Netwerker

Niet alleen kennis van zaken is bijzonder belangrijk. Een goede makelaar beschikt ook over een brede klantenportefeuille. Deze database bevat niet alleen mogelijke contactpersonen, maar ook een selectie van interessante kandidaten op basis van wensen en verwachtingen. Zo kan de makelaar als het ware een kandidaat met jouw woning matchen. Daarnaast trekt hij alle registers open om de woning op een zo goed mogelijke manier en via verschillende kanalen te koop te zetten.

Correct en eerlijk

Een eerlijke makelaar zal jouw woning niet aan een vast tarief verkopen. Zo zou hij jou het gevoel geven jouw woning zo snel mogelijk – aan een minder interessante prijs voor jou – te verkopen. Wel vraagt hij een ereloon voor zijn aangeboden diensten, en dat zijn er behoorlijk wat overigens. Hij kiest dat bedrag dus zelf, maar het is van bij het begin duidelijk hoeveel procent van de verkoop dat percentage zal bedragen.

Ook eerlijke voorwaarden horen bij de overeenkomst. In de schriftelijke overeenkomst worden enkele bepalingen opgenomen, zoals de opdracht, de duur, de communicatie over de uitvoering en de commissie. Hou er rekening mee dat mondelinge afspraken geen geldig contract opleveren. Kortom: een goede makelaar zorgt voor een duidelijke, zuivere overeenkomst.

Overtuigd van de bovenstaande waarden? Dan kan je in alle vertrouwen contact opnemen met Century 21 Vast Goed!

Jouw woning snel en zorgeloos verkopen?

Vertrouw deze toe aan CENTURY 21,
grijp jouw kans en WIN

 

Vul hieronder je gegevens in en we helpen je graag verder om je deelname te registreren

You have Successfully Subscribed!