Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Hoe wordt mijn huis meer waard?

11 september 2019 | Ik verkoop

Je huis verkopen is een grote stap en iedere eigenaar wenst het maximum uit zijn woning te halen. We geven je graag enkele tips mee waardoor je een hogere verkoopprijs kan behalen.

1. Een nette woning

Of het nu een losse plint, kapot slot of vies tapijt is, je kan er maar beter voor zorgen dat alles piekfijn in orde is. Elk minpuntje knabbelt namelijk aan de maximumprijs. Zorg er ook voor dat de woning gepoetst is voor de fotografie en de bezoeken. Niets dat zo onaangenaam is als dode vliegen op de grond of een douche vol haar. Een nette woning geeft kandidaat-kopers direct een positief gevoel.

1. Het eerste zicht

Een woning kopen is vaak liefde op het eerste gezicht. Wil je dat je woning naar waarde wordt geschat, dan kan je best ervoor zorgen dat die eerste blik een succes wordt. Ze moeten op slag verliefd worden op dat ene, prachtige huis in de straat. Jawel, het jouwe. Een verwilderde voortuin of een versleten dak is een totale afknapper, terwijl een fraai en kleurrijk bloemenbed in het oog springt!

2. Elektrische toestellen

Heb je een vaatwasser dat enkel werkt nadat je een trap tegen geeft of een koelkast dat toch niet helemaal meer werkt? Deze kleine probleempjes zorgen ervoor dat kandidaat-kopers er misschien voor moeten zorgen dat zij dit zelf gaan moeten aankopen wanneer zij intrekken. Dan kan je deze dus niet mee in de prijs opnemen. Je apparatuur kan dus goed werken.

3. Het interieur

Een woning met een antiek interieur, bomvol meubelen en een tuintafel in het midden van de woonkamer spreekt niemand aan. Zorg daarom voor een open, nette ruimte die het potentieel toont van je woning. Zo kunnen geïnteresseerden meteen dromen van hun eigen stijl in de woning. En dan heb je misschien wel een snellere match.

4. De omgeving

Wist je dat de waarde van een woning ook afhankelijk is van de locatie? Eenzelfde woning heeft in Zwalm een andere waarde dan in Geraardsbergen. Hou hier dus rekening mee bij de waardebepaling van je woning. Woningen in de buurt kunnen een referentiepunt zijn, maar let daarbij ook wel op uitzonderlijke gevallen die de prijs beïnvloeden. Zo zijn er huizen die goedkoper verkocht worden door bijvoorbeeld een overlijden of echtscheiding.

5. Renovatiewerken

Wanneer je renovatiewerken hebt uitgevoerd, denk je misschien dat elke cent die je er hebt ingestoken, automatisch wordt doorgerekend in de vraagprijs. In de praktijk is dat helaas niet het geval. Kijk dus zeker na of jouw renovatie echt nodig is en je het rendement er ook kan uithalen.

Anderzijds, een woning met de nieuwste snufjes of voorzien van de juiste normen hebben wel een streepje voor! Anno 2019 is het gezien de verbouwnormen erg interessant wanneer de woning reeds voldoet aan dubbel glas en voldoende dak-, vloer- of buitenmuurisolatie. Maar ook de installatie van onder andere zonnepanelen, een waterput of energiezuinige verwarming en ventilatie kan je woning bij verkoop een fikse bonus opleveren.

Vraag jij je nu af wat de ideale vraagprijs is van jouw eigendom?

Contacteer ons dan vrijblijvend voor een GRATIS schatting!