Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Hoelang staat een huis nu gemiddeld te koop?

4 december 2023 | Ik verkoop

Hoelang een huis te koop staat, kan een bron van spanning en onzekerheid zijn tijdens het verkoopproces. Het verkopen van een woning kan snel gaan, maar het is soms ook normaal dat het enkele weken of zelfs maanden duurt voordat de juiste koper gevonden wordt.

Maar wat is nu eigenlijk de gemiddelde tijd dat een huis te koop staat?

Gemiddelde verkooptijd van een woning

In het nabije verleden zagen we vaak dat huizen snel van eigenaar wisselden. Ondertussen bedraagt de gemiddelde tijd dat een woning te koop staat toch terug ongeveer 100 dagen. Het is belangrijk te beseffen dat als jouw woning na twee maanden nog niet verkocht is, er nog geen reden tot ongerustheid is.

In de ideale situatie zou er binnen die eerste 3 maanden voldoende interesse moeten zijn getoond. Als dit niet het geval is en je weinig reacties hebt gehad of geen potentiële kopers hebt ontvangen, is dit wel het juiste moment om een professioneel vastgoedkantoor in te schakelen, of rond de tafel te zitten met je huidige makelaar.

Een frisse blik kan precies zijn wat je nodig hebt om potentiële kopers te overtuigen én de verkoop van je woning te ‘boosten’.

Na 4 maanden nog geen verkoop?

Als je huis na vier maanden nog steeds niet verkocht is, dan is het moment misschien wel aangebroken om kritisch naar de verkoop van je woning te kijken. Analyseer de tekst en foto’s van je advertentie vanuit het perspectief van een potentiële koper. Wordt je woning voldoende aantrekkelijk en gezellig weergegeven in de foto’s en video’s? Is de vraagprijs realistisch? Wordt er voldoende publiciteit gemaakt op de verschillende, populaire kanalen?

Heel wat vragen die eens van naderbij moeten onderzocht worden én waarbij je makelaar je kan helpen om je hierin te adviseren om zo een nieuwe impuls aan de verkoop te geven.

Waarom staat een huis lang te koop?

Het is natuurlijk teleurstellend als je huis na vijf of zes maanden nog te koop staat. In samenwerking met een makelaar kun je proberen een interessant bod te ontvangen of te onderhandelen met potentiële kopers. Het kan zijn dat er iets is wat kandidaat-kopers afschrikt en hen ervan weerhoudt om een bod te doen.

Belangrijk is dat je woning voldoende zichtbaar en aantrekkelijk is. Een overtuigende advertentie is essentieel voor een vlotte verkoop. Vermeld alle relevante informatie en gebruik duidelijke, goed belichte foto’s. Zorg ervoor dat je woning bij een concreet bezoek direct aanspreekt door deze volledig verkoopklaar te maken.

Mogelijke redenen voor een nog langere verkooptijd

Een te renoveren woning kan aantrekkelijk zijn, maar de vraagprijs moet realistisch zijn. Voer eventueel zelf enkele renovaties uit om de waarde van je woning te verhogen. Als je huis na zes maanden nog steeds te koop staat, is de kans groot dat de vraagprijs niet in lijn is met de markt. Laat een vastgoedkantoor een gratis waardebepaling uitvoeren voor een eerlijke en correcte vraagprijs.

Samenwerken met een vastgoedkantoor voor een snelle verkoop

Een makelaar is een expert die objectief naar je woning kan kijken en weet wat nodig is voor een vlotte verkoop. Bij CENTURY 21 VAST GOED hebben we meer dan 25 jaar ervaring en de vastberadenheid om jouw verkoopproces soepel en stressvrij te laten verlopen.

Neem contact met ons op voor een gratis waardebepaling of meer informatie over onze aanpak en zet de eerste stap naar een vlotte, snelle verkoop.

 

Doe hier onmiddellijk zelf de analyse waarom je eigendom momenteel nog niet verkocht is:

Cover evaluatierapport "Mijn woning raakt niet verkocht"

Evaluatierapport "Mijn woning raakt niet verkocht"

Met dit evaluatierapport ga je zelf aan de slag en ontdek je de kritische punten van verbetering in je aanpak.

Download hier het rapport

Evaluatierapport "Mijn woning raakt niet verkocht"

Met dit evaluatierapport ga je zelf aan de slag en ontdek je de kritische punten van verbetering in je aanpak.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom het rapport.

You have Successfully Subscribed!