Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Leuke tips om het thuis gezellig te maken/houden

24 maart 2020 | Ik ga verbouwen, Ik verhuur, Ik verkoop, Ik zoek een woning

Ben jij op zoek naar manieren om de komende dagen te vullen? Dan zijn deze ideetjes in tijden van corona voor jullie misschien wel een leuke afleiding!

1: Kruip in je zetel (of bad) met een luisterboek

Hou je wel van verhalen, maar ben je niet echt een fervente lezer ? Dan is een luisterboek een leuk alternatief. Het enige wat je moet doen, is een ontspannend plekje in huis zoeken en luisteren. Dit kan je best doen in een cosy zetel, of zelfs in een warm bad. Warm water én mooie verhalen, wat wil een mens nog meer?

In een online bibliotheek kan je boeken selecteren of naar podcasts luisteren van sprekers of magazines.

2: Start een dagboek

Het klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar een dagboek kan je echt helpen om een beetje overzicht te krijgen in je gedachten. Noteer wat de voorbije week allemaal door je hoofd ging en welke mooie momenten je graag zou willen vastleggen. Misschien kun je vanaf nu wel elke dag enkele zinnetjes noteren voor jezelf?

3: Haal een concert naar je woonkamer

Hou jij wel van een streepje muziek, maar zijn de concerten die je wilde bezoeken de komende weken allemaal afgelast? Dan haal je de muziek toch gewoon zelf in huis! Maak een leuke playlist via Spotify of haal het concert naar je woonkamer dankzij online streaming. Heel wat concerten zijn opgenomen en staan op You Tube.

4: Bekijk eens een documentaire (ook voor de kids)

Kijk je graag naar documentaires? Je kunt namelijk honderden documentaires gratis bekijken op internet. Je vindt er verschillende wereldwijde producties, dus er zijn ook heel wat thema’s die je vast kunnen boeien. Op Ketnet vind je zelfs documentaires voor kinderen terug.

5: Bekijk eens een comedyshow

Genoeg van films en wil je even iets anders kijken dan een serie? Dan is een comedyshow nét wat je nodig hebt. Toegegeven, het is leuker als je in de zaal zit. Maar als je vanuit het comfort van je zetel kijkt, heb je alleszins niet het risico dat ze er jou uitpikken om mee op het podium te springen.

6: Maak samen muziek

Op Chrome Music Lab. kan je eenvoudig enkele leuke muziekdeuntjes opbouwen en dus je eigen muzieknummer maken met het hele gezin. Erg leuk ook om je kinderen zoet mee te houden, want de website is erg duidelijk opgebouwd. Perfect voor wie wat extra leven in de brouwerij (= in huis) wil brengen.

7: Stuur je kinderen naar de online jeugdbeweging

Weekend, dat betekent tijd voor een leuke activiteit bij de jeugdbeweging. Alleen zijn ook die activiteiten nu voor een onbepaalde tijd stilgelegd. Goed nieuws! Want er is nu ook een online jeugdbeweging op Facebook die je kinderen voorziet van heel wat opdrachten en op maat gemaakte activiteiten. Stuur je kinderen dus allen daarheen, zodat jullie als ouders ook wat tijd voor jullie zelf kunnen inplannen.

8: Bezoek een online museum

Hou je van kunst en vind je het jammer dat je nu niet meer even rustig rond kunt wandelen in verschillende musea? Weet dat je tegenwoordig ook online een museum kan bezoek van in Brussel, Amsterdam, tot in Parijs …

9: Samen weetjes ontdekken (met de kids)

Je kinderen die een antwoord verwachten op de meest uiteenlopende vragen, het kan weleens voor wat frustratie zorgen. En laat het nu net dat zijn wat we willen vermijden de komende weken. Gelukkig bestaat er de podcast “Waarom? Daarom!“. Perfect om met je kinderen naar te luisteren en hun nieuwsgierigheid te prikkelen én te beantwoorden. Waarom is gras groen? En waarom worden sommige papa’s kaal en andere niet?

10: Spreek af met je buren of vrienden… online

Zet de laptop open en start een Skype gesprek met video en zicht op de zitkamer. Gezellig bijpraten en elk brengt zijn eigen hapjes en drankjes mee 🙂