Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Succes verzekerd: hoe verkoop ik mijn huis het beste?

23 september 2021 | Geen categorie, Ik verkoop

Je woning succesvol verkopen doe je door de nodige voorbereidingen te treffen. Wat kan je zoal zelf doen, en waarvoor kijk je uit naar een expert die je met de verkoop kan bijstaan?

De waarde juist laten schatten

De waarde van je woning bepalen, doe je best niet met de natte vinger. Om je woning aan een correcte prijs en ook snel te kunnen verkopen, doe je er goed aan je huis naar waarde te laten schatten en zo een correcte prijs te zetten.

Dat doe je maar beter niet zelf. Ten eerste is het moeilijk om ‘vanop afstand’ naar je woning te kijken. Het gevaar bestaat ook dat je naar de vraagprijzen van woningen in de buurt kijkt. En ook deze prijzen zijn geen referentie voor de vraagprijs van jouw woning.

Een expert neemt meerdere objectieve factoren in zijn schatting op, zoals de oppervlakte, indeling en afwerking van de woning.

Een schatter kan je ook wijzen op de minpuntjes, zodat je mogelijk nog aanpassingen kan doen vooraleer de woning op de markt wordt gezet.

Tot slot is het vooral van belang dat je de woning niet te hoog inschat. Want dan komen er geen kandidaat-kopers langs en blijft je woning te lang te koop staan. Een hogere marge verwachten en vragen is dus geen goed idee.

Een goede verkoper vinden

Er zijn verschillende werkwijzen van verkoop mogelijk: jijzelf, de notaris en de makelaar. Ook een combinatie van een notaris of makelaar, jezelf en de notaris of meerdere makelaars zijn mogelijk.

Weet dat het marktaandeel van de vastgoedmakelaar blijft toenemen. Dat is ook logisch te verklaren.

Het voordeel van een makelaar is dat hij over de nodige marktkennis, een groot netwerk met kandidaat-kopers en kennis van zaken beschikt, ook om een correcte prijs te berekenen. De makelaar ontzorgt je door alle wettelijke informatieverplichtingen voor je in orde te maken. Hij zorgt ook voor een brede publiciteit en begeleidt de kandidaat-kopers met zijn expertise.

Laat je woning stralen

Om een woning te koop te zetten, moet je wel wat moeite doen. Het volstaat niet om pas bij de verhuis de woning helemaal leeg te maken. Met de nodige aandacht en focus op de verkoop – zeg maar vastgoedstyling – zal jouw woning ook sneller een nieuwe eigenaar hebben. Een volledige make-over is hier niet nodig. Een thuisgevoel voor de nieuwe eigenaar creëren, kan door het licht binnen te laten, ruimte te creëren en persoonlijke spullen weg te nemen. Opruimen en enkele klusjes opknappen, is de boodschap. Ook de tuin verdient de nodige aandacht.

Twijfel niet en stel niet langer uit

De vastgoedprijzen blijven stijgen, zeker ook tijdens de coronaperiode. De markt is er alleen maar op vooruitgegaan. De aanhoudende lage rente speelt in het voordeel van kandidaat-kopers. Je hebt dus geen reden om je verkoop uit te stellen.

Vragen over de verkoop van je woning? Contacteer ons!

Jouw woning snel en zorgeloos verkopen?

Vertrouw deze toe aan CENTURY 21,
grijp jouw kans en WIN

 

Vul hieronder je gegevens in en we helpen je graag verder om je deelname te registreren

You have Successfully Subscribed!