Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Waarom investeren in vastgoed meer opbrengt dan sparen

15 augustus 2018 | Ik zoek een woning

De spaarrentes zijn historisch laag en toch blijft de Belg geld op zijn spaarrekening zetten. Er zijn slimmere manieren om te beleggen, maar die komen vaak met risico’s en schrikken daarom af. Vastgoed heeft een hoger rendement en bevat geen risico’s, maar veel mensen vinden zo een grote investering beangstigend. Je laten begeleiden is een goed idee.

Belgen hebben nog altijd graag een mooi spaarboekje als appeltje voor de dorst. Maar de inflatie loopt vandaag zo hoog op dat de lage spaarrente ervoor zorgt dat je spaargeld aan koopkracht verliest. Door geld te sparen op een spaarrekening word je dus armer.

Waarom vastgoed?

Investeren in vastgoed is een slim alternatief voor het niet redenerende spaarboekje. Vastgoed heeft namelijk een dubbel rendement: enerzijds haal je inkomsten uit het verhuren, anderzijds heeft vastgoed ook een meerwaarde op lange termijn. Dit zorgt ervoor dat het een risicovrije belegging is. En wist je trouwens dat de waarde van vastgoed in de voorbije 50 jaar twee keer harder is gestegen dan de inflatie?

Nog drie redenen om te investeren in vastgoed?

Je geniet van een goedkoop krediet, want de rentes voor een lening zijn momenteel historisch laag. Je geniet ook van een fiscaal voordeel, want de interesten op je lening kan je aftrekken van je kadastraal inkomen en zo moet je dus uiteindelijk minder belastingen betalen. Daarnaast kunnen de huurinkomsten de maandelijkse aflossingen van je lening dekken, waardoor je vermogen blijft toenemen. En uiteindelijk profiteer je van een aanvulling op je pensioen. Je financiële schuld neemt immers af doorheen de jaren, maar de waarde van je pand blijft behouden. Dus eens je op pensioen bent, kan de huuropbrengst een heel mooi extraatje zijn bovenop je pensioen.

Zin om te investeren?
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie