Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Wat is een verbrand pand?

24 juli 2019 | Ik verkoop

Vastgoedmakelaars praten soms over een ‘verbrand pand’. Maar wat is dat nu eigenlijk? En hoe voorkom je dat jouw pand verbrand raakt?

Wat is het?

Een ‘verbrand pand’ heeft niets met vuur te maken. Makelaars spreken hierover als een woning te lang te koop staat en uiteindelijk aan een te lage prijs verkocht wordt.

Hoe wordt een pand verbrand?

De reden dat een pand te lang te koop staat, kan verschillende oorzaken hebben.

Het prijskaartje

Aan elke woning hangt een prijskaartje. Maar soms staat deze woning te duur en trekt deze geen potentiële kopers aan. Het is daarom belangrijk een realistische waardebepaling te laten uitvoeren door een schatter of makelaar.

Staat van het huis

Een grondig te renoveren woning schrikt veel mensen af, hierdoor blijven deze panden vaak wat langer op de markt staan. Instapklare woningen zijn veel sneller verkocht.

Stijl van het huis

Kleuren en smaken verschillen. Wat voor de verkoper mooi en stijlvol is, is daarom niet van toepassing op de koper. De inrichting of indeling van de woning speelt zeker een rol. Heb je muren in erg felle kleuren geschilderd? Geef deze dan een neutraler likje verf, zodat meer mensen zich aangesproken voelen.

Omgeving

De omgeving speelt steeds een cruciale rol bij de verkoop van een pand. Ligt de woning naast een spoorweg, autostrade of drukke steenweg dan zal deze langer op de markt blijven staan. Deze factoren schrikken veel kandidaat-kopers namelijk af.

Hoe voorkomen?

Een woning die goed geprijsd staat wordt vaak binnen de 2 à 3 maanden verkocht. Staat je woning langer te koop, dan beginnen kandidaat-kopers zich af te vragen waarom deze woning maar niet verkocht wordt. De tijd om je woning veel te hoog in de markt te zetten en af te wachten is echt voorbij. Het is een kopersmarkt en vandaar van essentieel belang dat je het aan een correcte prijs aanbiedt. Neem daarom contact op met een makelaar die de vastgoedprijzen in de regio door en door kent.

Wenst u een vrijblijvende waardebepaling?