Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Wat moet ik weten over het nieuwe EPC+?

26 december 2018 | Ik ga verbouwen, Ik verkoop, Ik zoek een woning

Iedereen die ervaring heeft met de verkoop of verhuur van een woning, kent wel het EPC of Energieprestatiecertificaat. Het is een verplicht document bij het te koop of te huur stellen van een woning of appartement. Vanaf 1 januari werd het EPC in een nieuw jasje gestoken. Het EPC is visueler, de eigendom krijgt een label en de aanbevelingen zijn veel concreter.

Label

De woning krijgt een label op het vernieuwde EPC. Dit gaat van A+ (uitstekend) tot F (zeer slecht). Dit label zal vermeld worden wanneer u uw woning te koop of te huur aanbiedt.

Concrete aanbevelingen

Het EPC toont in welke mate uw eigendom al voldoet aan de energiedoelstellingen van 2050. De Vlaamse regering heeft als doelstelling om tegen 2050 alle Vlaamse woningen en appartementen minstens even energiezuinig te maken als de nieuwbouwwoningen van 2017. In het nieuwe EPC zal je concrete aanbevelingen vinden om je woning hieraan te laten voldoen. Voor eengezinswoningen zal er automatisch een kostenraming worden meegegeven van de uit te voeren werken.

Is mijn EPC ouder dan 1 januari 2019 nog geldig?

Je EPC van voor 2019, is zeker nog geldig. Dit document volstaat wanneer je je eigendom te koop of te huur wenst te publiceren. Het is wel aan te raden om een nieuw EPC te laten opstellen, wanneer er renovatiewerken hebben plaats gevonden.

Wil je weten wat er nog nieuw is in 2019? Lees dan zeker ons artikel ‘Wat verandert er in de vastgoedsector in 2019?’.